Metalürji Teknolojileri Alanı

Metalürji Teknolojileri Alanı

Metalürji Teknolojileri Alanı

19.04.2018 234

Alan Tanıtım Videosu İçin TIKLAYINIZ

Metalurji Teknolojisi alanı, ülkemizde ve dünyada hızla ilerleyen dünyanın en eski mesleklerinden biridir. bu anlamda ekonomik getirisi hem ülke için hem de bu işle uğraşanlar için oldukça yüksektir. Metalurji Teknolojisi alanında istihdam imkânları çok fazladır. Dünyada ve ülkemizde, özellikle şehrimizde sektördeki kalifiye eleman sıkıntısı oldukça fazladır. Özellikle şehrimizde sektörde eleman ihtiyacı son derece fazladır ve dolayısıyla iş bulma sıkıntısı yoktur.

Metalurji Teknolojisi alanında görev yapan personelin eğitimli ve nitelikli destek elemanlarından oluşması gerekir. Dolayısıyla bu alanda mesleki eğitimin alınması ve geliştirilmesi hayati önem taşır.

Sektörde Mühendislere, Tekniker ve Teknisyenlere de çok ihtiyaç vardır.

Meslek liselerinin Metalurji teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler;

Teknisyen olarak iş hayatına atılabileceği gibi Meslek Yüksel Okulu ve Fakülte düzeyinde öğrenim görmeye devam edebilir.

İsteyenler Yüksek Lisans ve Doktora yaparak bu alanda akademik çalışmalarda yürütebilir.

Metalurji teknolojisi alanında hem üst düzey kademelerde hem de ara teknik eleman düzeyindeki meslek elemanlarının istihdam imkanları son derece geniştir. Dolayısıyla bu alanda mesleki eğitim almış kişiler İş bulmakta zorlanmaz ve çalışanların gelir düzeyleri ülke standartlarının üzerindedir. Ayrıca sadece ülkemizde değil tüm dünyada Metalurji teknolojisi alanında nitelikli elemana ihtiyaç duyulduğu gözlenmiştir. Dünya ticaretinde ve ülke kalkınmasında çok önemli bir yere sahip olan Metalurji teknolojisi alanı her geçen gün  bu önemini artırmaktadır.

Metalurji teknolojisi alanında, son Sınıf öğrencileri Metalurji işletmelerinde staj yaparak alanında mezun olmadan önce teknolojik olarak tam anlamı ile yetişmiş olarak mezun olurlar

Metalurji teknolojisi alanından teknisyen olarak mezun olmak isteyenler;

 Soyut düşünebilen El göz ve kulak koordinasyonunu sağlayan;
 Sabırlı , ekip çalışmasına yatkın olan ;
 Çevreye duyarlı
 Araştırmacı ,Mesleği ile ilgili gelişmeleri takip eden;
 İş disiplini ve meslek ahlakına sahip prensipli kişiler olmalıdır.

Şehrimiz sanayisinde Metalurji alanında hizmet gören onlarca işletmenin sahibi ayrıca okulumuzdaki alanımızdan mezun olmuştur.

ALANIN AMACI: Metalurji Teknolojisi alanında sektörün ihtiyaçları ile bilimsel ve teknolojik gelişmeler  doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.